Sense Living Trädgård

Sense Living Trädgård - Öppen Trädgård 2023

Sense Livings Trädgård har skapats under en treårsperiod utifrån en igenvuxen trädgård från 1700-talet. Husen ligger i en typisk gårdsmiljö från samma tidsepok, belägen på historisk vikingmark, med en vikingaled som börjar precis runt hörnet.

Framför det rosa huset finns två blomsterrabatter som leder dig till en damm med näckrosor. En stenlagd gång leder dig vidare till rosenportalen, som tar dig till Dahlia-rondellen med över 50 olika sorter. Här finns även tre stora rabatter för snittblommor. Du kommer att hitta ett stort utbud av en mängd olika rosor runt om i trädgården.

Ett stort växthus har byggts av återanvända gamla fönster, inklusive en liten köksdel och en kamin. Utanför växthuset finner du även en inhägnad köksträdgård, kallad potager.

En ”Secret Garden” håller på att skapas i en lövsal, en plats där sinnesfriden verkligen kan omfamna dig. Vi håller även på att återskapa fruktträdgården med gamla träd, samtidigt som vi planterar nya.

Under trädgårdens skapande har en mängd medicinska växter återfått sin plats och erbjuder både visuell njutning och välgörande egenskaper. Välkommen till Sense Livings trädgård, en plats där historien möter framtidens skönhet.

Datum och öppettider hittar du under info

Entré: 100 kr, barn under 12 år gratis.

Hitta hit

Sese Living Trädgård

Från Enköping är det 1,2 mil åk mot veckholm strax innan Lillkyrka kyrka svänger du in till höger i Lillkyrka efter ca 300m bakom syren häcken hittar du de rosa 1700 tals huset.
Från Stockholm
Sväng av  E18 till Grillby fortsätt förbi Grillby vid Kumla tar du vänster mot lillkyrka.
Sense living trädgård ligger ca 8min från Maria trädgård anangelinmyhome